Sveriges mest lysande idrottsstjärna 2022:

Armand Duplantis!

Över 70.000 skolbarn i årskurserna F-6 har i år röstat på någon av de nominerade till utmärkelsen Sveriges mest lysande idrottsstjärna 2022! Det prestigefyllda idrottspriset – Barnens Guldreflex – går för tredje året i följd till den svenska världsstjärnan i stavhopp – Armand Duplantis. Stort grattis från oss på Trafikkalendern!

Av rösterna fick Armand Duplantis 35,0 %. På andra plats kom Henrik Von Eckermann med 15.1 % och på tredje plats kom Sarah Sjöström med 14,9 % av rösterna.

2022 års nominerade var:

Armand Duplantis, 23 år, stav (friidrott)
Sara Hector, 30 år, alpint
Sandra Näslund, 26 år, skicross
Sarah Sjöström, 29 år, simning
Jonna Sundling, 28 år, längdskidor
Nils van der Poel, 26 år, skridsko
Henrik von Eckermann, 41 år, ridsport
Elvira Öberg, 23 år, skidskytte

OM BARNENS GULDREFLEX

Barnens Guldreflex är ett idrottspris som instiftades av Trafikkalendern 2008. Åtta idrottare nomineras varje höst till utmärkelsen ”Sveriges mest lysande idrottsstjärna”. Den idrottare som får flest röster tilldelas Barnens Guldreflex. Det är skolelever i år F-6 som utser vinnaren och röstningen pågår under hela oktober. Rösterna redovisas av ansvarig klass- eller skolkontakt. Alla röster premieras med en reflex och deltagande skolor deltar i utlottningen av prispengar. I anslutning till aktiviteten tillhandahålls olika lektionstips och annat som kan vara bra att veta om reflexer.