Sveriges mest lysande idrottsstjärna 2021:

Armand Duplantis!

65.000 skolbarn i årskurserna F-6 har i år röstat på någon av de nominerade till utmärkelsen Sveriges mest lysande idrottsstjärna 2021! Det prestigefyllda idrottspriset – Barnens Guldreflex – går för andra året i följd till den svenska världsstjärnan i stavhopp – Armand Duplantis. Stort grattis från oss på Trafikkalendern!

Av rösterna fick Armand Duplantis 28,6 %. På andra plats kom Nils Van Der Poel med 17.9 %, och på tredje plats kom Peder Fredricson med 13,2 % av rösterna.

2021 års nominerade var:

Tove Alexandersson, 29 år, orientering
Armand Duplantis, 22 år, stavhopp (friidrott)
Peder Fredricson, 49 år, ridsport (banhoppning)
Sandra Näslund, 25 år, skicross
Martin Ponsiluoma, 26 år, skidskytte
Daniel Ståhl, 29 år, diskus (friidrott)
Jonna Sundling, 27 år, längdskidor
Nils van der Poel, 25 år, skridsko

OM BARNENS GULDREFLEX

Barnens Guldreflex är ett idrottspris som instiftades av Trafikkalendern 2008. Åtta idrottare nomineras varje höst till utmärkelsen ”Sveriges mest lysande idrottsstjärna”. Den idrottare som får flest röster tilldelas Barnens Guldreflex. Det är skolelever i år F-6 som utser vinnaren och röstningen pågår under hela oktober. Rösterna redovisas av ansvarig klass- eller skolkontakt. Alla röster premieras med en reflex och deltagande skolor deltar i utlottningen av prispengar. I anslutning till aktiviteten tillhandahålls olika lektionstips och annat som kan vara bra att veta om reflexer.