Sveriges mest lysande idrottsstjärna 2023:

Armand Duplantis!

80.000 skolbarn i årskurserna F-6 har i år röstat på någon av de nominerade till utmärkelsen Sveriges mest lysande idrottsstjärna 2023!
Det prestigefyllda idrottspriset – Barnens Guldreflex – går för fjärde året i följd till den svenska världsstjärnan i stavhopp – Armand Duplantis. Stort grattis från oss på Trafikkalendern!

Av rösterna fick Armand Duplantis 35,3 %. På andra plats kom Sarah Sjöström med 25,3 % och på tredje plats kom Daniel Ståhl med 11,4 % av rösterna.

2023 års nominerade var:

Ebba Andersson, 26 år, längdskidor
Armand Duplantis, 24 år, stavhopp
Sandra Näslund, 27 år, skicross
Sebastian Samuelsson, 26 år, skidskytte
Sarah Sjöström, 30 år, simning
Daniel Ståhl, 31 år, diskus
Jonna Sundling, 29 år, längdskidor
Hanna Öberg, 28 år, skidskytte

OM BARNENS GULDREFLEX

Barnens Guldreflex är ett idrottspris som instiftades av Trafikkalendern 2008. Åtta idrottare nomineras varje höst till utmärkelsen ”Sveriges mest lysande idrottsstjärna”. Den idrottare som får flest röster tilldelas Barnens Guldreflex. Det är skolelever i år F-6 som utser vinnaren och röstningen pågår under hela oktober. Rösterna redovisas av ansvarig klass- eller skolkontakt. Alla röster premieras med en reflex och deltagande skolor deltar i utlottningen av prispengar. I anslutning till aktiviteten tillhandahålls olika lektionstips och annat som kan vara bra att veta om reflexer.