Sveriges mest lysande idrottsstjärna 2020:

Armand Duplantis!

Över 60.000 skolbarn i årskurs F-6 har i år röstat på någon av de nominerade till utmärkelsen Sveriges mest lysande idrottsstjärna 2020! Det prestigefyllda idrottspriset – Barnens Guldreflex – går till den svenska världsstjärnan och världsrekordhållaren i stavhopp – Armand Duplantis. Stort grattis från oss på Trafikkalendern!

Av drygt 60.000 röster fick Armand Duplantis 34,6 %. På andra plats kom Sarah Sjöström med 24.4 % och på tredje plats kom diskuskastaren Daniel Ståhl med 10 % av rösterna.

2020 års nominerade var:

Tove Alexandersson, 28 år, orientering
Armand Duplantis, 21 år, stavhopp
Frida Karlsson, 21 år, längdskidor
Stina Nilsson, 27 år, längdskidor.
Sarah Sjöström, 27 år, simning
Daniel Ståhl, 28 år, diskus
Linn Svahn, 21 år, längdskidor
Hanna Öberg, 25 år, skidskytte

 

OM BARNENS GULDREFLEX

Barnens Guldreflex är ett idrottspris som instiftades av Trafikkalendern 2008. Åtta idrottare nomineras varje höst till utmärkelsen ”Sveriges mest lysande idrottsstjärna”. Den idrottare som får flest röster tilldelas Barnens Guldreflex. Det är skolelever i år F-6 som utser vinnaren och röstningen pågår under hela oktober. Rösterna redovisas av ansvarig klass- eller skolkontakt. Alla röster premieras med en reflex och deltagande skolor deltar i utlottningen av prispengar. I anslutning till aktiviteten tillhandahålls olika lektionstips och annat som kan vara bra att veta om reflexer.