Sveriges mest lysande idrottsstjärna 2019:

Sarah Sjöström!

Sveriges skolbarn i år F-6 har röstat fram Sarah Sjöström till Sveriges mest lysande idrottsstjärna 2019! Det prestigefyllda idrottspriset – Barnens Guldreflex – är därmed hennes för andra året i följd. Stort GRATTIS från oss på Trafikkalendern!

Av ca 40.000 röster fick Sarah 25,8, % av rösterna. På andra plats kom stavhopparen Armand Duplantis med 21,6 % och på plats tre hamnade diskuskastaren Daniel Ståhl med 19,0 %.

2019 års nominerade var:

Tove Alexandersson, 27 år, orientering
Armand Duplantis, 19 år, stavhopp (friidrott)
Mattias Falck, 28 år, bordtennis
Frida Karlsson, 20 år, längdskidor
Stina Nilsson, 26 år, längdskidor
Sarah Sjöström, 26 år, simning
Daniel Ståhl, 27 år, diskus (friidrott)
Hanna Öberg, 24 år, skidskytte

OM BARNENS GULDREFLEX

Barnens Guldreflex är ett idrottspris som instiftades av Trafikkalendern 2008. Åtta idrottare nomineras varje höst till utmärkelsen ”Sveriges mest lysande idrottsstjärna”. Den idrottare som får flest röster tilldelas Barnens Guldreflex. Det är skolelever i år F-6 som utser vinnaren och röstningen pågår under hela oktober. Rösterna redovisas av ansvarig klass- eller skolkontakt. Alla röster premieras med en reflex och deltagande skolor deltar i utlottningen av prispengar. I anslutning till aktiviteten tillhandahålls olika lektionstips och annat som kan vara bra att veta om reflexer.