Sveriges mest lysande idrottsstjärna 2018:

Sarah Sjöström!

Simmaren, Sarah Sjöström, har för första gången och med bred marginal blivit framröstad till Sveriges mest lysande idrottsstjärna 2018. Hennes prestationer har talat för sig själva och det prestigefyllda idrottspriset – Barnens Guldreflex – är därmed hennes. Stort GRATTIS från oss på Trafikkalendern!

Av ca 50.000 röster fick Sarah 49,9 % av rösterna. På andra plats kom stavhopparen Armand Duplantis med 14,1 % och på plats tre hamnade längdskidåkaren Charlotte Kalla med 9,8 %.

2018 års nominerade var:

Armand Duplantis, 19 år, stav (friidrott)
Frida Hansdotter, 33 år, alpint
Charlotte Kalla, 31 år, längdskidor
Andreas Kramer, 21 år, 800 m (friidrott)
Andre Myhrer, 35 år, alpint
Stina Nilsson, 25 år, längdskidor
Sarah Sjöström, 25 år, simning
Hanna Öberg, 23 år, skidskytte

OM BARNENS GULDREFLEX

Barnens Guldreflex är ett idrottspris som instiftades av Trafikkalendern 2008. Åtta idrottare nomineras varje höst till utmärkelsen ”Sveriges mest lysande idrottsstjärna”. Den idrottare som får flest röster tilldelas Barnens Guldreflex. Det är skolelever i år F-6 som utser vinnaren och röstningen pågår under hela november. Rösterna redovisas av ansvarig klass- eller skolkontakt. Alla röster premieras med en reflex och deltagande skolor deltar i utlottningen av prispengar. I anslutning till aktiviteten tillhandahålls olika lektionstips och annat som kan vara bra att veta om reflexer.