Sveriges mest lysande idrottsstjärna 2017:

Zlatan Ibrahimović!

”Tack alla ni därute som röstat på mig – igen! Som ni vet har jag flyttat så därför kommer den här hälsningen lite sent, men det är en stor ära för mig att få ta emot det här priset för 10e året i rad! Återigen, ett stort tack!”

Den ständigt aktuelle och populäre världsstjärnan Zlatan Ibrahimović har än en gång blivit framröstad till Sveriges mest lysande idrottsstjärna. Därmed har han vunnit barnens egna idrottspris – Barnens Guldreflex – för tionde året i följd. Stort GRATTIS!

Av cirka 60.000 röster fick Zlatan 31,4% av rösterna. På andra plats kom simmerskan Sarah Sjöström med 20,8% och på tredje plats kom ryttaren Peder Fredricson med 8,6%.

2017 års nominerade var:

Tove Alexandersson, 25 år, skid-/orientering
Peder Fredricson, 45 år, ridsport
Zlatan Ibrahimović, 36 år, fotboll
Charlotte Kalla, 30 år, längdskidor
Anna Nordqvist, 30 år, golf
Sandra Näslund, 21 år, skicross
Sarah Sjöström, 24 år, simning
Daniel Ståhl, 25 år, friidrott (diskus)

OM BARNENS GULDREFLEX

Barnens Guldreflex är ett idrottspris som instiftades av Trafikkalendern 2008. Åtta idrottare nomineras varje höst till utmärkelsen ”Sveriges mest lysande idrottsstjärna”. Den idrottare som får flest röster tilldelas Barnens Guldreflex. Det är skolelever i år F-6 som utser vinnaren och röstningen pågår under hela november. Rösterna redovisas av ansvarig klasseller skolkontakt. Alla röster premieras med en reflex och deltagande skolor deltar i utlottningen av prispengar. I anslutning till aktiviteten tillhandahålls olika lektionstips och annat son kan vara bra att veta om reflexer.