Emilia 25 år, tittade in i Trafikkalenderns monter och berättade att det var hennes klass i låg- och mellanstadiet som skapade teckningen som blev mallen till Trafikkalenderns hjälmpussel.


Syskonen Clara, Elza och Kewin Andersson ritade trafikteckningar i Trafikkalenderns monter. Kewin hade turen att vinna en cykelhjälm.

ÖPPET HUS

på Volvo Powertrain i Köping

Trafikkalendern var på plats när Volvo Powertrain bjöd in kommuninvånarna i Köping till öppet hus. Det var aktiviteter för både stora och små och tillströmningen av besökare var stor.

På schemat stod visning av företagets produktion och utställning av olika fordon. Man bjöd på liveunderhållning och tilltugg och de som ville fick veta mer om hur det är att arbeta på företaget.

Ansiktsmålning och fiskdamm var andra aktiviteter som stod på programmet och vid Trafikkalenderns monter kunde barnen rita teckningar med tema trafiksäkerhet.

Volvo Powertrain tillverkar bl a växellådor till bussar och lastbilar och är en av de större arbetsgivarna i Köping.

Företagets komponenter är en del av det globala trafiksäkerhetsarbetet och samtidigt är man en del av det lokala näringslivet.

- Att ha en bra kommunikation med ortens invånare är därför både självklart och viktigt, säger Nina Jonsson, koordinator för evenemanget.

Dagen avslutades med utlottning av priser och sammanfattningsvis kan sägas att det var en givande dag då broar byggdes mellan näringsliv och kommuninvånare i alla åldrar.